Recepta de Menjar blanc

El menjar blanc és un postre típic del Delta de l’Ebre elaborat amb llet i farina d’arròs i aromatitzat amb canyella i llimona.


Ingredients

El menjar blanc és un postre típic del Delta de l'Ebre elaborat amb llet i farina d'arròs i aromatitzat amb canyella i llimona.

Preparació

Posarem al foc un cassó amb un litre tres-cents de llet, la rama de canyella, la pell de llima i el sucre i ho deixarem bullir. Agafarem la resta de la llet i desfarem la farina d’arròs. Quan comence a bullir la llet, li tirarem la mescla de la farina. Ho regirarem bé perquè no es facen grumolls i ho courem cinc o sis minuts sense deixar de regirar. Ho retirarem del foc i ho passarem pel tamís. Ho repartirem en bols de ració.

Calentarem l’oli de gira-sol en una paella i quan estigue ben calent lo traurem del foc. Li posarem l’arròs salvatge i quan explotarà tot l’arròs (dos o tres segons), lo traurem de seguida amb un colador. Lo posarem en una plàtera en paper per a que no quede oli. L’utilitzarem per a posar dalt del menjar blanc quan s’hage de servir. Tirarem també per damunt una mica de canyella en pols.